keburukan letak lagu dalam blog

sebagai seorang blogger yang baek hati , hanan slalu blogwalking dan terjah blog blog yang meninggalkan jejak at belog hanan atau hanan terjumpa url diorang dalam bungkusan mamee extra pedas , satu penipuan .
dan kalo berdasarkan pemerhatian dan kajian hanan , para bloggers yang meletak lagu dalam belog diorang KEBANYAKANnyee newbie , tak ngam lagik dalam dunia blogger , atau tak matang lagi pimikirannye dalam dunia belog , atau secara kasarnye die tidak diberitahu dan tidak didedahkan dengan keburukan letak lagu dalam belog diorang .
.
so , bagi sape yang tak tau dan nak tau , sile bace ni , nii sume hanye pendapat hanan jee , kalo bagi orang len tak tau laa ..  bak kate pepatah , rambut sama hitam hati laen laen kan ?
.
.
1. ORANG BINGIT WEYH
jujonye , hanan tak boleh membace sambil kedengaran lagu lagu terutamanye yang rancak rancak , contohnye lagu kore lah kan . samakin lama , peminat nii semakin ramai , giatnye beranak pinak yee . malah ade yang terlalu obses dengan lelaki lelaki jambuu tuu . 
so , hanan nak tanye korang korang yang masukkan lagu rancak rancak sampai hanan pom boleh kene sawan khinzir , 
KORANG NAK SUROH ORANG BACE ENTRY KORANG KE NAK SUROH DENGA LAGU AT BLOG KORANG ???
.
.
2. BUKAN SEMUA BLOGGER ADE MINAT YANG SAME
hanan percaye bloggers yang letak lagu at blog korang mestilah sebab korang suke at lagu tu kan ?
contohnye Ali suke at Minah , tapi last last kawen dengan Siti , lantak pi lahh daa name jodoh nak buat macam mane . 
contohnye , hanan suke lagu We Were In Love by Tiara , hanan pun ambik muzik lagu tu letak blog hanan , hanan tak ambik lagu BadBoy by Bing Bang , betol tak ?
.
nenek nenek tak suke lagu kpopp keyh , nenek nenek suke lagu zaman 70an , tapi diorang tak letak lagu tu dalam blog diorang sebab diorang tau ramai yang tak suke ..
betol tak nenek mucuk mucukkkk ??
.
so , dengan korang letak lagu dalam blg bajet orang nak dengar lagu korag ? memang orang denga pon sebab korang da sembunyik button PAUSE tuu . then orang cube cari butang pause tak jumpe , ditekannye butang X at tepi kanan tabs , senang . melepas korang sorang blogger yang membawa niat untok membace dan mengomen entry korang . rugi tuu .. 
KORANG NAK LETAK LAGU TAKPE , TUNJOK BESAU BESAU BUTANG PAUSE TU , TAK PAYAH GATAL GATAL NAK MAEN CIKU CAKK .
.
.
3.ORANG BOSAN DOHH
kalo daa korang tuu ade minat yang same skali pun , lame lame jadik bosan jugak kene denga lagu yang same at blog korang , mane tau korang ade peminat setia yang akan stalk blog korang kan . kesiann die kene denga lagu same jee ..
lame lame bilangan pengunjung belog korang makin sikit , korang nak ke jadi macam tu ??
kalo die minat skali pon , die boleh search dalam youtube mahupon 4shared lah lagu tuu .
.
.
konklusinya , pendapatku hanyalah sekadar pendapat *ayat curik* sape sape yang kurang stujuu hanan memohon 20 jari meminta maaf , kite same same berkongsi pendapat sesame blogger , tidak ke begitu ;)
hanan pun peminat kpopp , tapi kecik kecik je laa ..

26 comments:

  1. Ni.. Saya setuju sangat!! Well said. Sometimes kalau music tu best, ada jugak Vee ulang2 lagu tu. Tapi kalau lagu tu macam ...., close terus walaupun entry menarik sbb tak jumpa pause/x button. Hahah.. Me boleh dikira as a newbie jugak tp tak letak benda tu. :p

    ReplyDelete
  2. hoho,akak pun letak lagu dalam blog, tak tahu lah blogger lain suka ke tak , huhu

    ReplyDelete
  3. haha betol tu :D

    hehe nasib baik jumpa butang pause kt sini hehe

    ReplyDelete
  4. saya pun tak suka..lagi-lagi yang takde butang pause..

    ReplyDelete
  5. xpe la...diorg baru belajar tu..nnt diorg baca n3 tuan tanah ni...mesti diorg remove lagu diorg..hahah...biase la tu...

    ReplyDelete
  6. sejujurnya pndpt dr akk, akk xbape suka sngt..Ya Allah, rasa terperanjat klau buka2 blog dh dgr terikan lagu..
    akk selalu BW sambil skype ngan tunang akk..so, memang akk xkan masuk la blog2 ada lagu ni..tunggu dh hbis smbng, baru blh BW..

    ReplyDelete
  7. hehehe..mcm terkena je...jdk hannan x nk dth blog sy dhlah...hurmmmm....hehehehe...butang pause ada tekan jer ok...br letak td...

    ReplyDelete
  8. kalo akak buat bw memang off siap2 dah speaker..memang tau ada yg suka letak lagu..tp itu lah, mungkin orang tu suka camtu kot..hihi..

    ReplyDelete
  9. hahha..sy dlu ltk lgu bigbang yg rncak kt belog.
    lagu fantastic baby.pastu,tros buang sbb bleh bt org skit jiwa.. ^^,

    ReplyDelete
  10. betol2...akak paling terkejut kalau gi kat blog yg ada lagu..nak2 lagu rancak..leh sakit jantung...
    akak biasa buka tab sampai 10..kalau dah semua buat lagu mau bingit telinga..sudahnye tutup semua...
    habis citer

    ReplyDelete
  11. ayi : wah,prihating kau jah .. :D salah 1 aspek dlm memblog adalah pilihan bermuzic .. ok take note that

    mcm lh aku ni ada blog :P

    ReplyDelete
  12. hanan...ekekeke...kakak baru jer remove kotak mixpod tu biler terasa cam blog dah berat nak loading semacam... hu hu hu... lagi satu cam rasa terganggu pulak kalau nanty nak tepek video you tube ker kat entry... (dalam hati nak letak lagu balik tuh... he he he...tengoklah nanty) ^_^

    ReplyDelete
  13. heheh pakjoe letak lg bkn lgu rock hahah

    ReplyDelete
  14. Salam ziarah & kenal, memang tak ramai yg suka mendengar lagu ketika membuat kerja @ melayari internet (termasuk blog). Akak menjemput rakan2 menyertai GIVEAWAY 001 CHEEZE MAZ .Link cara2 penyertaan ada di : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    Jika tiada masa menyertainya, harap sangat2 dapat membantu akak dengan :
    1) Tekan butan G +1 bagi entry http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian.html
    2) Vote akak di denaihati. Cara nak vote akak ada di entry : http://cheezemaz.blogspot.com/2012/12/giveaway-001-tugasan-ke-2.html

    ReplyDelete
  15. singgah sebentar
    #dulu sy ltk lagu, ramai komen, sy buang, haha.. sbb berat jgk.. menggngu jgk..even lgu slow pn

    Pendrive 4GB + USB 4 port + Lomo Aquatic + RM20 + Bloglist January 2013
    & byk lg...
    http://nurulazieyan.blogspot.com/2012/12/bloggership-giveaway-by-fatini-irdina.html

    cepat!!!!! tarikh tamat 10/12/2012 tingaal 2 hari je!!!!!

    ReplyDelete
  16. Setuju sangat2 :-)

    BY: djdanchef
    == ♥ == ♥ == ♥ == ♥ ==

    ReplyDelete
  17. ya...seriuslu serabut bila buka 2,3 blog semua ada lagu..adoi...

    ReplyDelete
  18. wahhh...ramai gak yer xsuke lagu diletakkan didalam blog...hurmmm...kena improve nie..^^

    ReplyDelete
  19. ..sy pun ltak lagu kat blog . tp x rancak sgt la .huhu .

    ReplyDelete
  20. yerp! Betol3! Tengok blog sendiri pon rse mnymph pulak bile dgr lgu yg sme je.. Better delete jer. =__=

    ReplyDelete
  21. hehe ada betulnya cakap hanan ni...lagi satu bila pasang muzik yg jenis streaming, akan makan bandwitdh bg sesetgh pakej broadband...kesian kat kawan2 kita....kalau nak letak lagu pun jgn buat autoplay...kalau pembaca minat nanti diorg pasang lah lagu tu....

    kalau sy, mmg perlahankan volume terus masa blogwalking, jadi takde lah masalah dgn blog2 yang pasang lagu ni...

    ReplyDelete
  22. cocok banget... saya setuju
    jangan lupa kunjungan balik http://balaeinformasi.blogspot.co.id/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...