Nasi Kertas Kok Lanas Kelantan

Assalamualaikum dan hai :D

Kali ni Huda nak share satu lagi tempat makan menarik kat Kelantan. Ramai yang tahu kat Kelantan ni kami suka makan nasi berlauk. Dan Huda baru tau yang rupa-rupanya luar negeri Kelantan agak jarang bungkus nasi guna kertas/surat khabar kan? Kebanyakkannya guna polisterin atau bekas plastik. Patut la masa Huda study kat UPM dulu kalau nak tapau nasik tak guna kertas, guna bekas plastik.

Dan sebab tu jugak kedai Huda nak bagitau uolls ni bernama

KEDAI NASI KERTAS KOK LANAS

Hari tu Huda pergi ambik adik-adik kesayangan Huda kat Sekolah Menengah Sains Machang. Otw balik tu perut mintak diisi pulak, baru teringat Huda belum try kedai Nasi Kertas, memang tak menyesal sebab kat sini memang sedap! Kene dengan perut yang tengah meradak kelaparan



APA YANG SPECIAL KAT KEDAI NASI KERTAS NI?
Special nya sebab kat sini ada jual banyak lauk pauk yang menjadi kegemaran orang Kelantan. Orang selalunya datang sini samada nak breakfast or lunch. Fuhh memang jeliro. Antara lauk yang pemes kat sini Nasi Kak Wok,(ayam goreng kecik-kecik dan kuah gulai) dan ayam kampung madu.



Menu air kat sini pon semua best-best, yang jadi feveret Huda mestila Green Tea [baca sini] 

Umi kantoi nak curi lauk :P

Satu lagi Huda suka sebab suasana kedai ni. Luas, hipstur, selesa, bersih even kedai ni terletak betul-betul tepi jalanraya besar. Pekerja kat sini pon baik-baik, mesra. Hari tu Huda order green tea tapi dia hantar air laici. Huda cakap la, "saya nak air green tea" Pekerja tu terus mintak maaf and make a new one for me.

HARGA?
Harga makanan kat sini memang berpatutan! Sebungkus nasi Kak Wok hanya RM3.50 even lauk banyaaaak! Nasik umi, ayam kampung madu tambah keli sekor hanya RM7! Berbaloi sangat, dah la sedap, murah pulak tu

LOKASI?
Nak cari kedai ni adalah super senang. Kedai ni terletak betul-betul depan Petronas Kok Lanas, dekat dengan traffic light jalan Selising-Machang-Kok Lanas. Diorang dah pasang banner besar-besar, tak sempat sesat dah jumpa.

WAKTU OPERASI?
Huda tak sure bila hari yang dia tutup, tapi even Jumaat pon kedai ni beroperasi jugak. Mungkin setiap hari kot. Seawal 8.30 pagi hingga 3.30 petang habis lauk :P

CONTACT?
No tel: 012-2566123 (in case korang nak tanya bukak ke tak atau nak buat tempahan)
Instagram: nasikertaskoklanas
Facebook: Kedai Nasi Kertas Kok Lanas

So, Huda suggest kalau uols nak datang Kelantan and nak try makanan pemes kat sini, kedai ni adalah salah satu tempat yang tepat. Sesuai dengan moto kedai ni, Masakan Asli Kelantan ;)

11 comments:

  1. Kakak memang percaya di sana makanannya sedap belaka dan yg lagi buat hari gembira selepas makan sedap dan murah.

    ReplyDelete
  2. Mksudnya klu guna kertas... Tak boleh ltk kuah byk sgt lah?

    ReplyDelete
  3. haa nasi kak wok..aritu kita balik kelantan mkn nasi mcam ni..hehe..sedap2..

    ReplyDelete
  4. owh.. cara hidang dia macam nasi kak wok je.. jenis pakai kertas balut nasi kerabu..

    ReplyDelete
  5. kt Kedah ada lagi dorang bungkus guna kertas :D

    ReplyDelete
  6. jauhnyeeeeeeee akak nak pegi try.. huhu

    ReplyDelete
  7. Hi,saya datang blogwalking and follow :)

    ReplyDelete
  8. lauk pauk yg huda share ni, ini la jd feberet akk ms study kat sn, jumpa jodoh pun kat hahah..rindu pulak dgn PKB

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...