matrikulasi kelantan


saya dapat rasakan pelajar SPM batch 97 mostly sedang menghadapi dilema pasal nak lanjutkan pelajaran kan. same laa kiteee :D

so, keputusan ke matrikulasi baru je keluar right? so how? me? alhamdulillah :D



so macam mane huda? nak pergi tak?

yes saya mengaku dulu saya nekad tak nak sambung belajar kat matrikulasi sebab selalu dengar senior asyik komplen susah la, kalo dapat sikit kene campak sesuka hati la. it just like a nightmare. tapi saya tetap apply sebelum SPM tahun lepas sebab kaunselor mewajibkan kitorang apply.

bila check,
ya Allah hahahaaha!
MATRIKULASI KELANTAN!
i just cant stop laughing at that time. duduk atas bumbung rumah saya pon dah nampak bumbung matrik hahaaha *okey tipu sikit

tapi siyes, dekat gileee wehh! kalo daripada rumah sekarang about 15minutes je, tambahan kalo kitorang pindah rumah baru nanti. then segala hasrat dan cita cita yang kononnya taknak masuk matrik mula goyah.
kalo aku dok dekat nak balik pon senang, tak payah sedih sangat, nak pergi by my own pon boleh, nak balik nanti puasa, raya. dah la kelantan aku dah hidup 18 tahun, so takdenye nak jalan jalan kenal tempat bagai. second batch weyy!

mungkin jugak sebab Allah makbulkan doa saya. yelah mase kecik dulu pernah cakap nak masuk matrik then nak sambung USM kubang kerian je sebab tak nak keluar dari kelantan. few days before result pon lalu depan matrikulasi kelantan dengan kakak keluar jugak la, camne eh kalo dapat matrikulasi kelantan? kata kata tu kan doa ;)

so, saya dah decided kalau saya tak dapat IPG, mungkin saya akan daftar matrik ni 24 Mei. tapi kakak kawen 5 jun ni? sokay dah check kalendar hari jumaat kan? pulang bermalam la. kalau tak dapat balik pon saya nak usaha jugak biar boleh. gile ke kakak sulung nak balik aku takde, sumayah dari mesir pon balik rela ponteng kelas.

tapi saya mengaku la saya ni pemalas, mungkin saya nak mintak untuk program 2 tahun, we see. abah pon ade cakap matrik ni susah. but for me the big dream start with little step right? ade je orang dapat tinggi kat matrikulasi ni. set our mind gaiss!

tapi ni hanya plan je, tapi konfem lagi. tapi i already click 'accept, kihkihkihh :P

2 comments:

  1. Ehh kak.. Sy batch 98.. Dpt matrik klantan jgk. Lapor diri 5/6/16.. Dkt nn rmh jgk 😂 rmh sy kt kubang kerian

    ReplyDelete
  2. https://drive.google.com/file/d/0B6ut4qmVOTGWMkJvbFpZejBQZWM/view?usp=drivesdk

    Web: almawaddah.info

    Salam


    Kepada:

     

    Redaksi, rektor dan para akademik


    Per: Beberapa Hadis Sahih Bukhari dan Muslim yang Disembunyikan


    Bagi tujuan kajian dan renungan. Diambil dari web: almawaddah. info

    Selamat hari raya, maaf zahir dan batin. 


    Daripada Pencinta Islam rahmatan lil Alamin wa afwan

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...